Jesteś tutaj: Start / Przedszkole / Jadłospis

Jadłospis

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

  

 

 

JADŁOSPIS

 

 

 

11.10.2021 – 15.10.2021

PONIEDZIAŁEK – 11.10.2021

Śniadanie:   płatki kukurydziane na mleku  (mleko, pszenica) , suszone morele

Obiad:   I -  zalewajka z jajkiem ze  śmietaną  (jajko kurze, mleko), chleb pszenno-żytn (pszenica, żyto)

               II -  ryż z jabłkami smażonymi  ( mleko)

Podwieczorek: bułka WEK z masłem i dżemem truskawkowym (pszenica, mleko),  herbata owocowa                        

WTOREK  – 12.10.2021

Śniadanie:   chleb pszenno-żytni z masłem, ser ŁACIATY, kakao  (mleko, pszenica) , miód pszczeli

Obiad:   I -    krupnik z kaszą jęczmienną (seler, jęczmień) 

            II -    kotlet z fileta z kurczaka z ziemniakami (mleko, pszenica, jajko kurze), surówka z kapusty pekińskiej

Podwieczorek:  kisiel owocowy z jabłkiem, herbatniki PETIT BEURE  (mleko, pszenica jajko kurze),

ŚRODA– 13.10.2021

Śniadanie:     chleb razowy (pszenica, żyto), masło, kawa INKA (mleko), parówka KRAKUS,  Ketchup (seler), musztarda stołowa (gorczyca)                               

Obiad:   I -    zupa pieczarkowa z makaronem, chleb pszenno-żytni   (seler, jajko kurze, pszenica, żyto,  mleko)                  

               II -       gulasz z kaszą jęczmienną ( seler, jęczmień, pszenica),

Podwieczorek:   jogurt GRATKA  (mleko),  MACA (pszenica), jabłko  

CZWARTEK – 14.10.2021

Śniadanie:   chleb wieloziarnisty ( pszenica, jęczmień, żyto) ,masło (mleko), szynka wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną

Obiad:   I -    zupa grochowa z ziemniakami na boczku  ( seler, pszenica), chleb pszenno-żytni  (pszenica, żyto)                  

               II -       makaron z sosem mięsno-warzywnym  (seler, pszenica, fasola szparagowa,mleko)  

Podwieczorek:  jogurt naturalny  (mleko),  pałki kukurydziane, żurawina suszona,płatki migdałowe

PIĄTEK– 15.10.2021

Śniadanie: zupa mleczna z lanymi kluseczkami, chleb z masłem i dżemem (mleko, pszenica, jajko kurze)

Obiad:   I -   zupa  porowa  ( seler), chleb pszenno-żytni  (pszenica, żyto)

          II -   ryba w warzywach  z ziemniakami (mleko, pszenica, seler)

Podwieczorek:  szarlotka (mleko, pszenica, jajko kurze), herbata z cytryną

 

 

UWAGA !

 

Produkty zawierające alergeny są podkreślone.

 

Obiady przygotowuje:STOWARZYSZENIE na RZECZ OSIEDLA PORĘBY  DĘBSKIE, ul. Strażacka 3, Nowa Dęba

Śniadania i podwieczorki przygotowywane są w kuchni szkolnej.Szczegółowy wykaz składników produktów, z których przygotowywane są  wszystkie posiłki, wraz z alergenami znajdują się do wglądu w sekretariacie Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, a także u wychowawców Przedszkola.

 

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2021-08-26
Data publikacji:2021-08-26
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Artur Durtka
Liczba odwiedzin:263